14 تیر 1399 - 10:15 شناسه خبر: 12001 نسخه چاپی

فائو:

بازگشت دوباره قیمت جهانی مواد غذایی به مدار صعودی

بازگشت دوباره قیمت جهانی مواد غذایی به مدار صعودی فائو:
آخرین گزارش سازمان خوار و بار و کشاورزی ملل متحد از تغییرات قیمت مواد غذایی در ماه ژوئن سال 2020 نشان می دهد قیمت مواد غذایی 2.4 درصد نسبت به ماه گذشته افزایش یافته است.

به گزارش کانون انجمن های صنایع غذایی ایران آخرین گزارش سازمان خوار و بار و کشاورزی ملل متحد از تغییرات قیمت مواد غذایی در ماه ژوئن سال 2020 نشان می دهد شاخص قیمت مواد غذایی در این دوره پس از ماه ها کاهش قیمت از ابتدای سال 2020 روند صعودی به خود گرفته است به طوری که 2.4 درصد نسبت به ماه گذشته افزایش داشته است.

به رغم وجود نااطمینانی در بازار جهانی مواد غذایی به دنبال شیوع ویروس کرونا قیمت های جهانی روغن های نباتی، شکر و محصولات لبنی در این دوره افزایش یافته در حالی در گروه غلات و گوشت اکثر اقلام با کاهش قیمت روبرو بوده اند.

شاخص قیمت غلات در ماه ژوئن 0.6 درصد نسبت به ماه گذشته کاهش یافته است؛ روند کاهش قیمت گندم در این دوره با شدت بیشتری دنبال شده است که علت عمده آن را می توان کشت جدید در نیمکره شمالی و چشم انداز مثبت تولید در برخی کشورهای عمده صادرکننده این محصول بالاخص در منطقه دریای سیاه برشمرد. بهای جهانی برنج نیز در این دوره برای اولین بار از ابتدای سال 2020 با کاهش اندکی مواجه شده است. قیمت محصولات جو ذرت خوشه ای نیز در این دوره کاهش داشته اند. با این وجود قیمت جهانی ذرت در ماه ژوئن پس از گذراندن چند دوره روند صعودی پیدا کرده است.

شاخص قیمت روغن نباتی اما در این دوره 11.3 درصد نسبت به ماه گذشته افزایش یافته است؛ قیمت جهانی محصولات روغن سویا، آفتابگردان و کلزا در این دوره افزایش یافته است ولی علت اصلی رشد در شاخص جهش قیمت روغن پالم در بازارهای جهانی بوده است به طوری که قیمت جهانی روغن پالم در ماه ژوئن 2020 به دنبال افزایش تقاضای وارداتی و همچنین پیش بینی کاهش تولید این محصول با افزایش قابل ملاحظه ای روبرو بوده است. علت اصلی افزایش در قیمت های جهانی روغن سویا و افتابگردان نیز محدودیت در ذخایر صادراتی این محصولات گزارش شده است در حالی که افزایش تقاضای روغن کلزا از سوی اتحادیه اروپا افزایش قیمت این محصول در بازارهای جهانی را به دنبال داشته است.

شاخص قیمت لبنیات نیز در ماه ژوئن 2020 پس از 4 ماه متوالی روند نزولی 4 درصد نسبت به ماه گذشته افزایش یافته است به طوری که کلیه محصولات لبنی موجود در این شاخص نسبت به ماه گذشته با افزایش قیمت مواجه بوده اند ولی قیمت این محصولات در بازارهای جهانی همچنان به شرایط قبل از پاندمی کرونا بازنگشته است. افزایش تقاضای وارداتی محصولات لبنی در این دوره بالاخص از سوی کشورهای خاورمیانه و آسیای شرقی و همچنین کاهش تولید فصلی در کشورهای اروپایی و محدودیت موجودی تعهد نشده در منطقه اقیانوسیه از عوامل افزایش قیمت محصولات لبنی در بازارهای جهانی بشمار می روند.

شاخص قیمت گوشت محاسباتی سازمان خوار و بار و کشاورزی ملل متحد در ماه ژوئن اما با 0.6 درصد کاهش نسبت ماه می مواجه بوده است؛ قیمت های جهانی گوشت مرغ و گاو به دنبال افزایش موجودی صادراتی از سوی مناطق عمده صادرکننده این محصولات و به رغم افزایش تقاضا از سوی چین و کشورهای خاورمیانه، کاهش یافته است، در حالی قیمت گوشت خوک در انی دوره با افزایش اندکی مواجه بوده است. قیمت گوشت گوسفندی در بازارهای جهانی با افزایش بیشتری مواجه بوده چراکه با وجود تقاضای وارداتی بالا عرضه آن از جانب کشورهای منطقه اقیانوسیه با محدودیت های صورت گرفته است.

قیمت جهانی شکر در ماه ژوئن 2020 نسبت به ماه گذشته 10.6 درصد افزایش یافته است؛ افزایش قیمت جهانی نفت خام در این دوره سبب تقویت قیمت محصول شکر در بازارهای جهانی شده چراکه کارخانجات تولید شکر در برزیل را تشویق می کند سهم بیشتری از چغندرقند تولیدی را به تولید اتانول اختصاص دهند که بر موجودی صادراتی شکر این کشور اثرگذار است. به علاوه وجود تنگناهایی در بنادر کشور برزیل به علت محدود کردن شیوع ویروس کرونا نیز از عوامل افزایش شاخص قیمت جهانی شکر بوده است.